XXIII. Széchenyi-hét

Tartalmas programok, izgalmas versenyek, jó hangulat, lelkes diákok és tanárok-ezekkel a kifejezésekkel lehetne jellemezni az idén 23. alkalommal megrendezett Széchenyi-hetet.

Bár március 27-én, hétfőn az eső elmosta a megnyitót, a tanulók izgatottan várták a vetélkedőket.

 Ezen a napon a 2-4. osztályosok matematika versenyen vettek részt. A 2. évfolyamon első helyezett lett Kovács Olivér (2. b), a második helyen végzett Szabó Ádám (2. a), a harmadik helyet pedig Nyitrai Botond (2. b) szerezte meg. A 3. osztályosok közül első helyezést ért el Borsos Adrienn Kíra (3. a), második helyezett Bodri Milán (3. b) lett, a harmadik helyen Gubicza Barnabás (3. b) végzett. A 4. évfolyamon Horváth Attila Levente (4. b) lett az első helyezett, a második helyen Kovács Dzsenifer (4. a) végzett, a harmadik helyezést Schmidt Amina Hanna (4. b) érte el.

A felső tagozatosok a megszokottnál is jobban igyekeztek a legjobbat nyújtani a versenyeken, ugyanis mozilátogatás volt az első helyezettek jutalma. A 7-8. évfolyamosok Activity csapatversenyt játszottak. A nyolcadikosok egyik csapata Hersics Tamara Kíra (8. a), Kuszák Dominik Krisztián (8. a), Szabó Dorina (8. a), Viktor Kiara (8. a) részvételével végzett az első helyen, ezen a versenyen ők nyerték a mozilátogatást. Második helyezett lett a 7. a osztály csapata: Bisi Barnabás, Esztergomi Bendegúz Attila, Kém Hajnalka, Schweighardt Ivett, Szőke Jázmin Laura. Harmadik helyen szintén nyolcadikosok végeztek, Bodolai Alex Adrián (8. a), Farkas Máté (8. a), Juhász Attila (8. a), Molnár Bence (8. a). A negyedik helyet a 7. b osztályos fiúk szerezték meg: Bánki Milán Tibor, Baracsi Tamás, Vetró Dávid Martin, Zakar Dominik.

Az 5. osztályosok kincskereső térképes játékon vettek részt. A csapatok előre megrajzolták a térképeket, majd titokban elrejtették a kincseket a célban. Ezt követően a csapatok kicserélték egymás között a térképeket és megkezdődött a kincs utáni hajsza. Első helyezést ért el, és ezzel mozijegyet nyert Bodolai Bence Milán (5. a), Esztergomi Emma Viktória (5. a), Majsai Olívia (5. a), Udvarhelyi Kamilla (5. a). Második helyen végzett Kovács Szabina (5. a), Szerencsés László (5. a), Vass Ádám Olivér (5. a). Harmadik lett Bráyer Iván Benedek (5. a), Fókási Dávid (5. a), Ladi Laura (5. a), Sárdi Dzsenna (5. a).

A hetedik és nyolcadik évfolyamosok „nosztalgia” versenyen tesztelhették angol nyelvtudásukat. A tanulók izgatottan várták, hogy kézbe vehessék a verseny írásbeli feladatlapját. A versenyzők, elmondásaik alapján felkészülten, izgatottan és a jó eredményben bízva érkeztek a versenyre. A képzeletbeli dobogó első helyére Horváth Panna Honória (8. a) került, így ő nyerte a mozilátogatást. Második lett Kiss Patrícia (8. a), harmadik pedig holtversenyben Bíró Zsombor (7. b) és Pintér Marcell Ferenc (8. a).

Kedden az alsó tagozatosok énekversennyel kezdték a napot. A folyosókon gyakorló, daloló, egymást segítő és biztató kisiskolásokat lehetett látni és hallani. Az elsősök közül Szili Kitti (1.b) nyerte az egyéni énekversenyt, a második és harmadik helyen holtverseny lett,  így a második helyen Sipos Sára (1.b) és Viktor Zejnep (1.a) végzett, a harmadik helyezést Bodolai Csenge Larissza (1.b) és Rácz Hajnalka (1.b) szerezte meg. A második évfolyamon első lett Molnár Olivér (2.a), a második helyen állt Izsay Dávid (2.a), a harmadik hely pedig Zsuzsics Cintia Amiráé (2.b) lett. A harmadik osztályosok közül az énekversenyt Mezei Noémi Csenge (3.b) nyerte meg, második helyett végzett Szabó Csongor (3.a), a képzeletbeli dobogó harmadik helyén Borsos Adrienn Kíra (3.a) állt. A negyedik évfolyamon „aranyérmes” lett Viktor Kristóf (4.a), őt követte Fekete Csaba András (4.a), harmadik helyen holtversenyben Bujtár Szófia (4.a) és  Zaka Dominik (4.a) végzett.

A csoportos énekversenyen sem volt hiány lelkes és jól felkészült versenyzőkből. A második évfolyam csapatversenyét Juhász Norina (2.b) és Papp Luca (2.b) nyerte, második lett a Tóth Balázs Dáriusz (2.a) és Izsay Dávid (2.a) alkotta csapat, harmadik helyen végezett Kovács Olivér (2.b), Kuszák Patrik Dorián (2.b), Nyitrai Botond (2.b), Nyitrai Levente (2.b). A harmadik évfolyamon a 3. b osztályos Kiss Boglárka, Karsai Bianka Rebeka és Bodor Eliza szerezte meg az első helyet, második lett a 3. a osztályos Borsos Adrienn Kíra és Palkovics Petra. A harmadik helyet Kardos Ferenc Levente (3.a), Szabó Csongor (3.a), Szalai Amira Maja (3.b), Mezei Noémi Csenge (3.b) érte el. A negyedik évfolyamon első lett a 4. a osztályos Kovács Hanna és Mezei Amira Miriam, a második hely a 4. b osztályos Schmidt Amina Hannáé és Tököli Fédráé lett, harmadik helyezést ért el a 4. a osztályos Kovács Dzsenifer, Horváth Jázmin és Sulák Kendra.

A felsősöknek ezen a napon Határ Gábor mentőtiszt, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara munkatársa a mentőszolgálat munkájáról és az életmentésről tartott előadást. Külön dicséretet kapott Sárdi Dzsenna 5. a osztályos tanuló, jutalma, hogy részt vehet a mozilátogatáson.

A hatodik osztályosok Uno mérkőzésen vettek részt. Nagyon bíztak a szerencsés lapjárásban, ugyanis a tét itt is mozijegy volt. Az első helyezett, Szalai Alexandra (6. b) jó taktikával játszott, ráadásul Fortuna is rámosolygott, így ő fog eljutni a mozilátogatásra. Második lett Fi Krisztián (6. b), harmadik pedig Bakos Bianka Hanna (6. a) és Balogh Márk (6. b).

A tornacsarnokban is szükség volt a tehetség mellett szerencsére, hiszen a 6-8. osztályosok labdajátékokban mérkőztek meg egymással. A lány focibajnokság nyertes csapata a 7. a osztály lett, második helyen végzett a 8. a, harmadik helyezett lett a 7. b osztály. A fiú foci győztes csapata a 8. a lett, őket követte a 7. b, majd a 6. a osztály. A lány kézilabda mérkőzést a 7. b csapata nyerte, második lett a 8. a, harmadik helyen a 7. a csapata. A fiú kézilabda bajnokság első helyezettje a 7. b osztály lett, második helyen végzett a 8. a, harmadik a 7. a lett.

Ezalatt az 5. osztályosok sem tétlenkedtek, ismét mozijegyért vetélkedtek a Quizz Me névre keresztelt angolversenyen. Ladi Laura (5. a) fog eljutni a moziba, ő lett az első helyezett. Második helyezést ért el Ganusevich Krisztina (5. a), a harmadik helyen Esztergomi Emma Viktória (5. a) végzett.

A 8. évfolyamon tovább folytatódott a versengés, délután egy kvízt töltöttek ki a tanulók. Ennek eredményeképpen Kiss Patrícia (8. a) mozijegyet nyert, második lett Balazsek Fanni (8. a), a harmadik helyezést Kuszák Dominik Krisztiánnak (8. a) sikerült megszerezni.

Szerdán az egészség jegyében mozgással indult a nap. A negyedikesek az erdőben kirándultak, a tavasz egyik legegészségesebb vadon termő növényét, a medvehagymát gyűjtötték. A felsősök a tornacsarnokban sor- és váltóversenyeken mérkőztek meg egymással. Első helyezett a 6. a osztály lett, a második az 5. a osztály egyik csapata, harmadik helyen a 6. b végzett, negyedik helyezett pedig az 5. a másik csapata lett.

A Széchenyi-héttel egyidőben zajlott a Digitális Témahét. A két esemény ötvözeteként a hetedikesek az informatikateremben, online készítettek képregényt egy Petőfi-vershez. A legötletesebb alkotás Bisi Barnabásé (7. a) és Mezei Jázmin Lauráé (7. b) lett, így ők kapták a mozijegyet. Farkas Petra (7. b) a második helyezést szerezte meg, Bakos Bálint (7. a) harmadik lett.

Szintén a Digitális Témahéthez kapcsolódva a 7-8. évfolyamosok megmutatták, mennyire ismerik a közösségi háló veszélyeit. Alapos ismereteivel Farkas Máté (8. a), Horváth Panna Honória (8. a), Majsai Tamás Attila (8. a), Kuszák Dominik Krisztián (8. a) mozilátogatást nyert.

Csütörtökön ismét sportos napnak néztünk elébe. Az alsó tagozatosok és az 5-6. évfolyamosok akadályversenyen és sorversenyen mérték össze gyorsaságukat, ügyességüket. Az 1-2. osztályosok közül első helyezést ért el a 2.a osztály, második lett az 1.b osztály, harmadik helyen végzett a 2.b osztály. A 3-4. évfolyamon első lett a 4.a osztály, második helyezett a 4.b osztály lett, harmadik helyen a 3.a osztály állt. Az 5-6. osztályos korcsoportban első helyezett lett a 6. a osztály, második helyre került az  5. a osztály egyik csapata, őket követte a 6. b osztály, majd az 5. a másik csapata.

Örökös ökoiskolaként nagy hangsúlyt fektetünk a környezettudatosabb életvitel kialakítására, a környezeti nevelésre és a helyi környezeti értékek védelmére. Az ÖkoJáték tervezett helyszíne a Cinca tanösvény volt, de az időjárás ismét közbeszólt, így a programot tantermi keretek között bonyolítottuk le. Szó esett többek között a fenntarthatóságról, szelektív hulladékgyűjtésről, az állatok és növények védelméről. Vass Ádám Olivér külön dicséretet kapott a komposztálással kapcsolatos széleskörű ismereteiért.

A rajzpályázat ihletője iskolánk névadója volt. Volt, aki portrét rajzolt a „legnagyobb magyarról”, volt, aki a Lánchidat örökítette meg, és olyan is akadt, aki lóversennyel kapcsolatos alkotást készített. Az 5. évfolyamon Kovács Szabina (5. a) ért el első helyezést, így a mozijegy tulajdonosa ő lett. Második helyen Kálmán Alexa (5. a) végzett, a harmadik helyet Szabó Péter (5. a), Szerencsés László (5. a) és Udvarhelyi Kamilla (5. a) szerezte meg. Különdíjat –így mozijegyet – kapott Palkovics Zsolt (5. a).  A 6. évfolyamon Kovács Viktória (6. a) Széchenyi-portréja első helyezést hozott készítőjének, így ő nyerte a mozilátogatást. A 7. osztályosok közül Kém Vivien Zsófia (7. a) kapta a mozijegyet, második lett Lakatos Bianka (7. a) rajza, a harmadik helyen holtversenyben Nagy Noémi Elizabet (7. a) és Szőke Jázmin Laura (7. a) végzett.

Ezen a napon ének-és zenetanáraink szervezésében hangulatos hangversenyt hallgathattunk meg az első emeleti aulában.

A 6-8. évfolyamosok németversenyét, a Leserallyt Horesta Ákos (6. b) és Drávai Levente István  (6. b) nyerte, jutalmul ők is ott lesznek a moziban. Második helyen végzett Farkas Máté (8. a) és Balazsek Dániel (8. a), a harmadik Balazsek Fanni (8. a) és Majsai Tamás Attila (8. a) lett.

A Széchenyi-hét utolsó napja sem telt mozgás nélkül, szinte az egész iskola Cinca-kört futott.

Az első évfolyamos lányok közül elsőként ért célba Gilicze Klaudia (1.b), második helyen végzett Borbás Míra Jázmin (1.b), a harmadik Szanyi Boglárka Lili (1.a) lett. Az elsős fiúk közül a leggyorsabb Horváth Márk Tibor (1.b) volt, őt követte Bodor Vilmos (1.b), harmadikként ért a célba Révész Dániel Anton (1.a). A másodikos lányok „aranyérmese” Polák Vanda (2.a) lett, a képzeletbeli dobogó második fokára Szabó Kendra Georgina (2.a) került, a harmadik helyen Bori Nikolett (2. a) végzett. A második osztályos fiúk közül Kuszák Patrik Dorián (2.b) ért elsőként a célba, második lett Nyitrai Levente (2.b), Ördögh Dávid (2.b) harmadikként futott be. A 3-4. évfolyamos lányok közül első lett Ladi Noémi (4.b), a második helyen Mezei Noémi Csenge (3.b) végzett, a harmadik helyet Horváth Jázmin (4.a) szerezte meg. A 3-4. osztályos fiúk első helyezettje Farkas Levente (3.b) lett, a második helyen Balogh Tamás (4.b) ért célba, Kardos Ferenc Levente (3.a) harmadik lett.

A felsőben a III. korcsoportos lányok közül első lett Jakab Hanna Elektra (6. a), a mozilátogatást ő nyerte. Másodikként futott be a célba Udvarhelyi Kamilla (5. a), harmadik helyen Dara Rubina (6. a) végzett. A III. korcsoportos fiúk dobogósa Bodolai Bence Krisztofer (6. a) lett, ezzel a mozijegyet ő szerezte meg. Második lett Oláh Alexander (6. b), a harmadik helyre Karsai Péter (6. a) futott be. A IV. korcsoportos lányok versenyén Jurmann Hanna (7. b) nyerte a mozijegyet, másodikként Kém Hajnalka (7. a) ért a célba, őt követte Borbás Alexandra (7. b). A IV. korcsoportos fiúknál két mozijegy talált gazdára, ugyanis holtversenyben Bakos Bálint (7. a) és Sütő Zsombor (7. b) ért be elsőként. Bodolai Roland Kevin (7. b) második lett, Esztergomi Bendegúz Attila (7. a) a harmadik helyen végzett.

Április 3-án, hétfőn díjkiosztóval zárult a Széchenyi-hét. Tartalmas, érdekes programokkal teli hetet tudhattunk magunk mögött. Tanulóink sok-sok élménnyel gazdagodtak, mindenki megtalálta az érdeklődési körének és tehetségének megfelelő versenyt. A tanulmányi- és sportvetélkedők legjobb helyezést elérő versenyzőinek ajándékot, tárgyjutalmat, mozijegyet adtunk át.

Minden résztvevőnek és helyezettnek szívből gratulálunk!

Müller Judit

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Related Posts